duminică, 9 ianuarie 2011

Andreea - 1 an si 6 luni



Azi implineste fetita mea 1 anisor si 6 lunite...suntem fetita mare.
Numara pana la 7, spune cuvinte noi in fiecare zi, nu e f mancacioasa, nu-i place orice fel de mancare pe care i-l pregatesc...laptele inca e printre preferinte, papam "bibu" dimineata la trezire, la pranz cand trebuie sa faca nani si seara la fel inainte de culcare si ma bucur ca ii place inca, sunt copii care nu mai vor deloc lapte. Printre mancaruri, preferatele sunt pastele cu sos(pe care-l fac cu diverse legume:ceapa, morcov, ardei, suc de rosii facut in casa, ciuperci, uneori si carnita de pui, vita),ii mai place piureul de cartof cu conopida si cu putin sos deasupra, ciorbitele cu legume multe. Inca nu-i dau dulciuri decat rar si asta insemnand placinta de mere sau dovleac, biscuitei si ce ma bucur ca nici nu cere...adica doar gusta si gata, nu mananca mult.
Deocamdata avem 4 masele, 4 dinti sus si 2 jos. De ceva vreme o chinuie gingiile, ceva trebuie sa iasa dar nu-mi dau seama...cel mai probabil masea sus ca-mi spune unde o doare. Si roade la greu o periuta special pt gingii...sper sa iasa mai repede sa nu o mai chinuie.
Cand se loveste ne arata unde s-a lovit si ce o doare. Ii place tare mult sa danseze, are melodiile ei preferate si isi imbunatateste miscarile in fiecare zi:D
Il iubeste pe bebe, ii vorbeste, il mangaie, il pupa:), e o scumpa.
Cuvinte noi:
-chita=racheta
-tobeie=tobele
-teamana=seamana
-ochii chisi=ochii inchisi
-pisica=pisica
-tutuat=fluturas
-coiu=creionul
-a ma tati/mami=ai mai tati/mami
-becu=becul
-enem=stergem
-cuat=curat
-cu ace=cum face

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu